Alle blogposts

Internationaal dansweekend in Berlijn

berlijn-1
berlijn-2
berlijn-3tris


We rise by lifting others” – Robert Ingersoll

4 enthousiaste - en vooral compleet dansgekke - dansparen van Danssport Vlaanderen namen onlangs deel aan de WDSF-wedstrijd in Berlijn. Hierna volgt hun verslag.

Op donderdag 30 april vertrokken alvast 2 van de 4 dansparen richting Berlijn: Luc & Chris Verstraeten en Philip & Arlette Jacobs. Zij dansten namelijk in de categorie Senioren 3 Standard op vrijdag. In een internationaal zeer sterk veld, was die deelname een bijzonder leerrijke ervaring en vooral veel goesting naar meer. Bijleren en vooruit kijken.

Zij werden op de voet gevolgd door de Senioren 2-paren Iouri &Irina Belooussov en Robrecht & Nadia Krikilion. Iouri en Irina verdedigden onze Belgische driekleur op het WK Senioren 2 10-dans. Zij vervolmaakten hun WK-deelname, door nadien geweldig te scoren op Senioren 2 Standard, diezelfde dag. Wat in hun planning stond, werd waarheid: de 1ste helft van het peloton halen… en of ze daarin slaagden! Proficiat!!

Voor elke sporter liggen euforie en ontgoocheling soms dicht bij mekaar. Het leuke is dan, dat we er dan samen zijn voor mekaar. Soms met een lach en een traan, een klein schouderklopje tussen de rondes door. Of een troostend woord, wanneer het resultaat niet als verhoopt is, zoals bij Robrecht & Nadia.

En dus sloten deze 4 koppels, moe maar voldaan, hun zondagavond af, met vooruit te plannen richting lessen, trainingen en de wedstrijden. Wij kijken geweldig uit naar het vervolg. Onze zomerplanning ligt alvast klaar! Die van jullie ook?

Philip & Arlette Jacobs
Luc & Chris Verstraeten
Iouri &Irina Belooussov
Robrecht & Nadia Krikilion