Alle blogposts

Paul Vandenrul & Nini Kuypers namen deel aan WK Standard in Italië

Afgelopen weekend namen Paul Vandenrul en Nini Kuypers deel aan het WK Standard in Cagliari, Italië. Ze maakten voor ons een verslag.

20211022_151754

Het mooie Cagliari verwelkomde ons met prachtig zomerweer. Onze wedstrijd ging door in een groot sportcomplex. Een wedstrijd die de nodige voorzorgen eiste door de nog heersende Covid-pandemie. Een hele klus voor de organisatie om de veiligheid van iedereen te vrijwaren.

Die strenge veiligheidsvoorschriften maakten dat alle deelnemers de arena pas mochten binnengaan op het moment dat het hun beurt was om te dansen. Dus: in groep per heat naar binnen, dansen en dan direct terug naar buiten, wachtend op de volgende dans en juiste heat. Het was dan ook niet zo simpel om de juiste focus te houden, wachtend in de volle zon bij 25 graden. Tegen de avond was buiten wachten dan weer een welgekomen verkoeling. We bereikten tegen die tijd de ronde van de laatste 48 paren.

Die ronde was gelijk ons beste optreden, waar we goed in konden standhouden. Er werd op de vloer geen duimbreed toegegeven, iedereen wilde natuurlijk door.  We wisten dat het erin zat om door te stoten, doch het internationale jurypanel oordeelde helaas van niet. We werden 41ste. Dat we daar als ambitieuze dansers niet blij mee waren, zal niemand verwonderen. Iedereen die ons beter kent of volgt op internationale wedstrijden, weet dat we vaak de finale dansen.  Maar... een wereldkampioenschap is natuurlijk van een ander kaliber. Dan kan het alle kanten op.

Als ervaren dansers weten we onze uitslagen dan ook te accepteren: iedere wedstrijd op dit hoge niveau is zo leerrijk en kan ons alleen maar sterker maken. We zijn fier dat we België hebben kunnen vertegenwoordigen en kijken terug op een geweldige wedstrijd. Onze focus ligt nu op de volgende grote internationale wedstrijd die doorgaat in België, de "Antwerp Diamond Dancesportcup" op 11, 12 en 13 februari 2022.

Sportieve groetjes,

Paul en Nini

20211022_151726