Alle blogposts

Gezocht: externe bestuurders

Danssport Vlaanderen is op zoek naar 4 externe bestuurders om haar bestuur uit te breiden. Die externe bestuurders worden gezocht op basis van specifieke competenties en kennisdomeinen. Belangrijk daarbij is hun professionaliteit, open mindedness, loyaliteit en engagement.

Algemeen profiel

Je oefent een verantwoordelijke functie uit en je dient daarom over goede managementvaardigheden te beschikken. Bovendien beschik je over volgende competenties: 

  • Constructief overleggen en besluitvaardig zijn;
  • Strategisch denken;
  • Vlot en diplomatisch contacten opbouwen.

Jouw challenges 

  • je wilt je inzetten in de organisatie;
  • je kunt aanwezig zijn op de bestuursvergaderingen en beleidsdag.

Jouw return for engagement

Vergoeding per opdracht af te spreken.
 

Specifieke competenties

Bestuurder topsport

Als bestuurder topsport in Danssport Vlaanderen ondersteun je het bestuur, de directeur en de officemedewerkers met je kennis of affiniteit met topsport en WDSF. Je stuurt vanuit je expertise en via je contacten mee het beleid binnen dit specifieke domein 

Bestuurder sales & marketing

Als bestuurder sales/marketing in Danssport Vlaanderen ondersteun je het bestuur, de directeur en de officemedewerkers met je kennis in sales en marketing. Je stuurt vanuit je kennis en expertise mee het beleid binnen dit specifiek domein . Je geeft suggesties en informatie aan de officemedewerkers over hoe er binnen de dagelijkse werking meer salesgericht kan gewerkt worden. Je geeft de voorzet voor nieuwe initiatieven.

Bestuurder finance

Als bestuurder finance houdt je mee het toezicht op het financiële beleid en de financiële informatieverstrekking om de doelstellingen van de organisatie te kunnen realiseren. Je ondersteunt het bestuur, de directeur en de financieel medewerker met je financiële kennis. Je stuurt vanuit je kennis en expertise mee het beleid binnen dit specifiek domein.

Bestuurder media

Als bestuurder media in Danssport Vlaanderen ondersteun je het bestuur en de officemedewerkers met je kennis over media en communicatie. Je stuurt mee het beleid en probeert de organisatie naar een hoger niveau te tillen in dit domein. Als externe bestuurder heb je een nuchtere kijk op de lopende communicatie en mediacontacten. Daarbij geef je tips en tricks voor verbetering. Bij discussiepunten tracht je vanuit je expertise het beleid in een juiste richting te sturen.

 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd, stuur dan je sollicitatiebrief met CV voor 1 juni per mail naar onze directeur Evi via evi@danssportvlaanderen.be

 

Wil je de vacature nog eens rustig nalezen? Download ze dan hieronder.