Alle blogposts

Een nieuw jaar voor onze ambassadeurs

ambassadeurs_adobespark (1)

Vorig dansseizoen zijn de eerste ambassadeurs van Danssport Vlaanderen gekozen. Die ambassadeurs zijn het uithangbord van onze federatie in hun dansstijl*. Het doel daarbij is dat ze hun dansstijl promoten en hun liefde voor dans overbrengen naar een breed publiek.

Aan het begin van dit nieuwe jaar vragen we onze ambassadeurs hoe het met hen gaat en kijken we met hen vooruit naar wat 2022 (hopelijk) te bieden heeft.

Eerst en vooral: hoe gaat het met jullie?

Robrecht & Nadia: “Wij voelen ons best prima, gegeven de omstandigheden. Corona is een feit waar we helaas niet om heen kunnen… en dus proberen we er het beste van te maken.”

Ruud & Chris: “We zijn heel blij dat we tot nu toe verder kunnen trainen en dat de mogelijkheid bestaat om nog aan wedstrijden deel te nemen, zij het dan zonder publiek. Een situatie zoals we vorig jaar kenden waar, hoe absurd ook, het niet toegestaan was om alleen in een zaal te trainen, is werkelijk funest: niets doen is pijlsnel achteruit gaan.”

Paul & Nini: “Het gaat prima met ons. We dansen ondertussen al meer dan 20 jaar en hebben er nooit bij stilgestaan wat een impact het op ons zou hebben als we noodgedwongen moesten stoppen met dansen.  We waren dan ook niet een klein beetje content dat we op zeker moment terug konden trainen. De gedachte dat dansen je fit en gezond houdt, is echt niet overdreven.”

Tim & Greet: “Heel goed! We trainen volop en de lessen gaan ook weer lekker door.”

Iouri & Irina: “Het gaat vrij goed met ons. Tijdens de eerste golf van corona was het even moeilijk, omdat we niet meer mochten dansen. Zelfs trainen mocht niet meer. Dus de overgang van bijna dagelijks dansen naar heel de tijd thuis afgesloten zitten, was zeker niet gemakkelijk. Nu kunnen we onze favoriete hobby weer uitoefenen en het voelt super! We zijn blij om weer te kunnen trainen en mee te kunnen doen aan de wedstrijden.”

_DSC9112

Nadia & Robrecht

Hoe gaan de trainingen en wedstrijden de laatste maanden?

Robrecht & Nadia: “De trainingen verlopen prima, ons trainingsschema staat nooit stil. We missen wedstrijdritme, maar ook daar moet je mee kunnen omgaan, want het is voor iedereen hetzelfde. Wat we wel hebben ervaren na een lange periode van stilliggen, is onze heel sterke motivatie. En de goesting om er terug in te vliegen. Dat resulteerde internationaal in heel mooie resultaten.”

Ruud & Chris: “Onze trainingen verlopen super,  tijdens de lockdowns hebben we een boel theoretische kennis online opgedaan, die we nu met onze trainers aan het verwerken zijn en in de praktijk omzetten.”

Paul & Nini: “De trainingen gaan heel goed. We houden weer met veel plezier onze dagelijkse routine aan, wat ons uithoudingsvermogen ten goede komt.”

Tim & Greet: “We zijn blijven trainen. Wedstrijd is een hele tijd geleden…”

Iouri & Irina: “Na een lange tijd stil zitten, was het even wennen om terug bijna dagelijks te trainen, maar het is zeker nodig, aangezien we Latin en Standard dansen. Het is vermoeiend maar zeker plezant!

We hebben ook deel genomen aan enkele WDSF-wedstrijden. De hoogtepunten waren voor ons twee Wereldkampioenschappen: Senioren 2 Standard in Rotterdam, Nederland en Senioren 2 10-dans in Vagos, Portugal. We waren heel tevreden met onze resultaten, aangezien het onze eerste ervaring was op zo’n hoog internationaal niveau. 

We zijn ook super trots met onze mooie plaats in de WDSF-Ranking: 92e in Senioren 2 Latin en 202e in Senioren 2 Standard.”

_DSC8606

 Irina & Iouri

Hoe kijken jullie uit naar het nieuwe jaar?

Robrecht & Nadia: “We blijven verder doen zoals we nu bezig zijn. Gefocust op onze doelstellingen, en we volgen het trainingsschema van onze leraren. Meer kunnen we niet doen, en dat hoeft ook niet.”

Ruud & Chris: “We hopen erop dat de pandemie toch aan kracht gaat verliezen, zodat we weer ten volle onze sport kunnen beoefenen, en dat er weer wedstrijden mogen zijn met publiek. Dat is toch veel fijner dan te dansen voor een lege zaal.”

Paul & Nini: “Voor het nieuwe jaar kijken we al uit naar de aangekondigde nationale wedstrijden. Op internationaal vlak zijn er spijtig genoeg veel afgelaste wedstrijden, maar we houden de agenda goed in het oog en hopen weer enkele competities mee te kunnen doen.”

Tim & Greet: “Met heel veel zin in motivatie!”

Iouri & Irina: “We hopen dat we kunnen blijven dansen. En liefst terug met publiek op de wedstrijden, want het is toch één van de voornaamste reden dat wij dansen – plezier voor onze toeschouwers en supporters brengen.

We willen ook verder werken aan onze techniek en performance. We dansen nog niet zo lang en we hebben nog heel veel ruimte voor verbetering en groei. Gelukkig hebben we onze geweldige coach, Olga Ivanova-Terechova. Ze gelooft in ons en blijft ons heel hard pushen.”

RuudHouben-ChrisRosseau-2

Ruud & Chris

Welke wedstrijden liggen er in het verschiet?

Robrecht & Nadia: “Met een beetje geluk hervat de Belgische competitie en de internationale vanaf het voorjaar 2022.”

Ruud & Chris: “We kijken heel erg uit om alle wedstrijden die binnen België georganiseerd worden, te gaan dansen, met als doel een mooie plaats te behalen op de Belgische kampioenschappen.”

Paul & Nini: “Dat staat nog een beetje open; alles zal afhangen van de huidige pandemie. De Belgische wedstrijden staan alvast op onze agenda.”

Tim & Greet: “16/1, in Ham.”

Iouri & Irina: “Eerst en vooral de wedstrijden van BDSF en Danssport Vlaanderen. Onze focus ligt op het Belgische Kampioenschap. We hoppen ook nog een aantal internationale WSDF-wedstijden te kunnen meedoen, zoals Wuppertal en Praag.”

_DSC9142

Paul & Nini

Naar welke danswedstrijd of -activiteit kijken jullie het meest uit?

Robrecht & Nadia: “Dat is het WK. Onze 10de plaats dit jaar op het WK in Rotterdam is een enorme motivator om nog beter te doen.”

Ruud & Chris: “We hopen erop onder meer normale omstandigheden deel te gaan nemen aan de internationale WDSF-wedstrijden. Jammer genoeg werd onze eigen Internationale wedstrijd, de Diamond Cup in Antwerpen, dit jaar geannuleerd naar aanleiding van de Covid-situatie.”

Paul & Nini: “We kijken zeker uit naar het BK.”

Tim & Greet: “Hopelijk kunnen we binnenkort eens een mooie wedstrijd meepikken in een land waar de zon schijnt. 😊”

Iouri & Irina: “Ons doel is zeker het Belgische kampioenschap. We vinden het heel spijtig dat de Diamond Cup niet door gaat, want dat moest ook één van onze hoogtepunten van het jaar worden.

We hopen ook dat er weer meer publieke activiteiten toegelaten worden. Dan zouden we graag mee doen aan verschillende demo-momenten, bv. op dansdagen. We willen heel graag onze rol als ambassadeurs van Danssport Vlaanderen kunnen gebruiken om de danssport verder te promoten.”

TimTorfs-GreetGonissen

Greet & Tim

 

* Op dit moment zijn er enkel ambassadeurs gekozen in Standard & Latin. Later zullen ook in andere stijlen ambassadeurs geselecteerd worden.