Alle blogposts

Breng jouw dansclub in topvorm!

header nieuwsbrief VSF bijscholing

Als dansclub begeleidt je dansers in het waarmaken van hun potentieel. Om dat te doen, is jouw dansclub zelf ook beter in topvorm. Sport Vlaanderen en haar partners bieden heel wat tools om je daarbij te helpen. 

Een klein overzicht:

Toolkit voor een gezonde sportclub

Hoe verzeker ik mijn sportclub het best? Hoe houd ik mijn club financieel gezond? Waar meld ik problemen over eetstoornissen? Een gezonde sportclub is zoveel meer dan een club met een kwalitatief sportaanbod. Lees er alles over in deze toolkit:


Toolkit sportouders

Om een kind zo veel mogelijk plezier en succes uit sport te laten halen, is het belangrijk dat ouders en trainers elkaar goed begrijpen. En een goed begrip start bij een goed gesprek. Ga in gesprek met de ouders in je club met deze toolkit:


Toolkit grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag hoort nergens thuis. Ook niet in jouw club. Ga aan de slag rond het thema om risico's aan te pakken en zulk gedrag te voorkomen.


Voordeelpakket Assist & Goalplanner

Boekhouding, begroting, betalingen... het hoort allemaal bij het leiden van een sportclub. Daarom biedt de Vlaamse Sportfederatie nu een voordeelpakket aan: als je een jaarlicentie voor de budgettaire planningstool Goalplanner bestelt, krijg je er gratis een jaarlicentie bij voor het boekhoudprogramma Assist. En dat alles voor € 50!


Op komst: steunpakket energiecrisis

Op 7 november kondigde minister Weyts een steunpakket aan om sportclubs door de energiecrisis te loodsen . Het steunpakket bestaat uit 53 miljoen euro, waarvan 50 miljoen euro aan noodleningen en 3 miljoen euro aan rechtstreekse financiële ondersteuning voor sportclubs. Dat steunpakket zou begin 2023 beschikbaar worden. Meer details volgen later nog.