Alternatief traject voor dansdiploma

Beschik je over een bepaald diploma of veel relevante ervaring? Dan kan je eveneens een VTS diploma behalen. Zo heb je een extra kwalificatie op zak en dus extra mogelijkheden binnen je carrière als trainer. 

 

1. Heb je een diploma ‘Bachelor/Master L.O.’ behaald of ben je geslaagd voor het 1e én 2e jaar Bachelor L.O.? Laat je dan gelijkstellen of 'assimileren' tot Initiator Jazzdans of Initiator Urban Dance (dat gebeurt niet automatisch). Dat kan als je geslaagd bent op de toelatingsproef van de betreffende opleiding. Nadat je geslaagd bent, kan je een aanvraag indienen via laura@danssportvlaanderen.be met een kopie van jouw diploma. 

 

2. Heb je een diploma ‘Bachelor Docent Dans’ behaald, van bv. Fontys Hogeschool Tilburg, dan kan je je assimileren tot Instructeur B Jazzdans (zonder te hoeven deelnemen aan de toelatingsproef). Dien je aanvraag in via laura@danssportvlaanderen.be met een kopie van jouw diploma.

 

3. Kan je aantonen met een dossier en tijdens een gesprek met een jury dat je over alle competenties beschikt die nodig zijn voor een bepaald diploma te ontvangen of beschik je over een gelijkwaardig buitenlands diploma, dan kan je voor een EVC/EVK-procedure gaan. Meer informatie hierover kan je verkrijgen op de website van de Vlaamse Trainersschool en bij Ann Janssens van de Vlaamse Trainersschool (02 209 45 96).

alternatief traject