Ondersteuning voor onze docenten tijdens de Coronacrisis

De Coronacrisis en bijhorende lockdown betekent geen wekelijkse danslessen meer in de dansscholen. Niet alleen voor de danser zorgt dit voor een groot gemis aan beweging en ontspanning, maar uiteraard betekent dit ook voor jou als lesgever enkele grote nadelen. Je kan niet verder met je voorziene leerstof en het kan een hap uit jouw inkomen betekenen. Wij willen jou in deze moeilijke periode zo goed mogelijk ondersteunen. Ontdek op deze webpagina enkele tips en waardevolle informatie.

Laat ons met z’n allen heel Vlaanderen thuis aan het dansen zetten! Deel gerust je positieve ervaringen via sociale media met #danceathome en #danssportvlaanderen om anderen te inspireren!

Je kan ons steeds contacteren voor bijkomende vragen via info@danssportvlaanderen.be. 

Danceathome

Juridische / financiële informatie

Zit je met juridische / financiële vragen? Lees dan zeker onderstaand document waarin alle informatie van verschillende relevante instanties gebundeld staan. Wij zijn er ons van bewust dat de situatie elk moment kan veranderen en doen er daarom alles aan om deze informatie up to date te houden.

Denk samen na over mogelijke oplossingen

Probeer samen met jouw dansschool te bekijken of er oplossingen zijn:

  • Kunnen de geannuleerde lessen verplaatst worden naar een latere datum?
  • Kan je les geven via digitale platformen?

Als jij en je dansschool kiezen voor deze laatste optie, ontdek dan zeker onze tips en tricks in onderstaand filmpje en onderstaand document! Je kan kiezen tussen het aanbieden van online tutorials die de dansers op eender welk moment kunnen bekijken, terugspoelen en pauzeren. Of je kan kiezen voor live danslessen waar een beperkte vorm van interactie mogelijk is. Beide opties kunnen zowel privé, als publiek. 

Maak je verplaatsingen naar je danszaal (bv. voor online lessen), zorg dan dat je een bewijs bij hebt dat dansles geven je beroep is (en dat je verplaatsing dus woon-werkverkeer is). Heb je geen bewijs? Dan kan Danssport Vlaanderen je een attest bezorgen, maar dat attest is juridisch niet bindend. Het kan echter wel helpen om de agent die jou controleert, te overtuigen van je zaak. Mail naar info@danssportvlaanderen.be om zulk attest aan te vragen.

Maak je iets publiek, laat het ons dan zeker weten, dan zullen wij het in naam van Danssport Vlaanderen op onze website plaatsen en wie weet ook delen op onze sociale media. Zo bouw je ineens mee aan een positief imago van je dansschool!

Let op: vergeet niet om aan de auteursrechten van muziek te denken. In principe mag je als gebruiker geen muziek op nieuwe dragers verspreiden zonder dat je daar toelating voor hebt. Wil je zonder zorgen online dansles geven? Kies dan voor privé-platformen zoals Zoom of Skype, of ga voor rechtenvrije muziek.

Streaming van de lessen

Meer informatie over het streamen van je danslessen kan je in onderstaand document terugvinden.

Ondersteunend lesmateriaal
 

Danssport Vlaanderen wenst haar lesgevers bijkomend te ondersteunen door lesmateriaal aan te bieden. Op deze webpagina vind je heel wat tutorials om je te ondersteunen bij het voorbereiden en de invulling van je online lessen. Aanvullend kan je op deze webpagina, exclusief voor aangesloten lesgevers, oefeningen en didactisch materiaal terugvinden.

Nieuw toegevoegd op onze lesgeverswebsite zijn oefeningen in kader van ons ‘Get Fit 2 Dance’ programma (in samenwerking met Sport Vlaanderen en de Universiteit van Gent). Zo vind je een opwarming en cool down terug en oefeningen omtrent stretching, rompstabilisatie, balans, sprongen en kracht. De ideale moment om hier wat aandacht aan te besteden! 

Documenten