Alle blogposts

5, 6, 7, 8 - The Brooklyn: tips van onze experts!

Bij Danssport Vlaanderen willen we jullie ook een handje helpen met danstechnieken en -bewegingen. Zo kun je thuis aan de slag met onze tips om jouw techniek te verbeteren of een nieuwe beweging te leren. De old school hiphopbeweging 'The Brooklyn' mag de spits afbijten.


Een korte geschiedenis

Hiphop is ontstaan in de wijken van The Bronx en Brooklyn en werd gezien als een ‘rebelse’ cultuur waar geen standaardregels of -technieken voor bestonden. Onder meer de dansstijlen breaking en waving ontstonden binnen de hiphopcultuur.

Voor deze editie van Swing geven we jullie tips mee van experts Neal Piron, Matthias De Meuter, Jonas Mees, Ryanne Vanhulst en Eliene-Louize Rijsenburg over de Brooklyn-beweging, ook bekend als Brooklyn Bounce of BK Bounce.

1
4
7
8
9
10

Foto's: Anja van Greuningen @anjavg

De tips

‘Probeer vooral op de voorkant van je voetzolen en tippen te werken. De voeten draaien samen (met de hiel) naar buiten.’ 
– Matthias de Meuter @booyadm

‘Let vooral op de juiste houding en attitude. Blijf niet te rechtop staan, maar leun een beetje voorover.’ 
– Jonas Mees @jonas_mees

‘Een veelvoorkomende fout is dat de groove bij deze beweging grounded moet blijven. Blijven bouncen in de beweging helpt hierbij.’ 
– Ryanne Vanhulst @badgyalryry

Bij de Brooklyn is het belangrijk om de bounce onder de knie te krijgen. Deze bounce is iets meer overdreven of voluit dan gewoonlijk waarbij je bij de ‘en-tel’ naar relevée hopt en op de telling dropt naar een comfortabele, door de knieën, positie. 
– Neal Piron @nealpiron

Bij Brooklyn is het belangrijk dat je de ellebogen naar buiten laat gaan als je je armen optrekt. 
– Matthias de Meuter @booyadm

Plaats je gewicht meer naar voren op je tenen, blijf door je knieën gaan en zorg ervoor dat je jouw groove blijft houden tijdens deze beweging zodat het er niet te stijf uit gaat zien. 
– Eliene-Louize Rijsenburg @elienelouize.rijsenburg

Eens je de basis onder de knie hebt moet je jezelf blijven uitdagen: Enkel-enkel-dubbel. Probeer eens een kruissprong waarbij je je voeten kruist in de lucht in plaats van op de grond. Leun met je lichaam naar verschillende kanten, probeer eens wat te draaien in de beweging en laat je creativiteit maar wat los. 
– Jonas Mees @jonas_mees