Alle blogposts

WK Breaking 2023 komt naar Leuven!

18-09-2021_488

Bgirl MadMax op Unbreakable 2021

Breaking nieuws (pun intended)! In 2023 organiseren we samen met Event Flanders, de stad Leuven, BDSF en Golazo/Sportizon het officiële WK Breaking in Leuven!

In de zomer van 2021 diende Danssport Vlaanderen samen met BDSF, Vlaanderen, de stad Leuven en Golazo/Sportizon een kandidatuur is bij werelddansfederatie WDSF om het WK in 2023 te mogen organiseren. WDSF heeft nu bevestigd dat we het WK ook effectief mogen organiseren.

Van 22-24 september 2023 - tien maanden voor breaking zijn debuut maakt op de Olympische Spelen in Parijs - strijken ’s werelds beste bboys en bgirls dus neer in Leuven. Het Ladeuzeplein is gedurende 3 dagen het strijdtoneel.

18-09-2021_584

Bboy Mighty Jim op Unbreakable 2021

“2024 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van de ‘Hip Hop Olympics’! Dat we in de aanloop daar naartoe in Leuven het officiële WK breaking mogen organiseren is een feestje bovenop een feestje!”, zegt Stijn Luyten, onze technisch directeur topsport. “Onze high performance arthletes (samenvoegsel van atleet en artiest), zoals bgirl Madmax en bboys Mighty Jim en Tirock draaien al mee met de huidige wereldtop en groeien nog elke dag. Een WK in eigen land zal onze bgirls en bboys enkel maar extra motiveren en ultiem testen op hun weg richting Olympics. Dit WK kan ook een enorme boost geven aan onze breaking/dans/hip hop cultuur en zorgen voor een extra instap bij de jeugd en grotere fanbasis. Met heel veel zin bouwen we samen met alle partners aan dit grote avontuur en creëren we meer kansen om te dansen 😊!”

Ook onze voorzitter, Johnny Lekens, is verheugd met de organisatie van het WK Breaking 2023: “We hebben hard gewerkt om het WK binnen te halen, dus we zijn heel blij met de bevestiging. Het is het laatste WK voor de Olympische Spelen van 2024 en dus een ideale voorbereiding voor onze Belgische breakers. Met al onze partners maken we er top event van!

Lees het volledige persbericht hier:

wkbreakpartners