Alle blogposts

Een sfeervolle lijndansvakantie in Oostende

Van 18 tot 22 oktober ging een fijne groep lijndansers op dansvakantie in Oostende. Ludo en Martine, die voor het eerst deelnamen aan een lijndansvakantie, maakten daarvan een verslag.

IMG-20211020-WA0005

Als nieuwkomers kwamen Ludo en ik maandag toe in het hotel Royal Astrid. Twee zaken vielen ons al snel op: de kwaliteit van de lesgevers, Monique en Fientje, en de warme sfeer die er heerste binnen de groep.

Vooreerst wil ik proberen te verwoorden hoe we Monique en Fientje hebben ervaren. Hun ritmegevoel is grandioos, unieke manier van lesgeven. Er werd feilloos afgeteld tot de dans start. Muziek laten spelen, aftellen, stukje aangeleerde dans, muziek loopt verder, weer aftellen, stukje dans.... Heel fijne, effici├źnte manier om een dans aan te leren. Hun doel is duidelijk om iedereen de dansen aan te leren. Er wordt eindeloos herhaald, zodat iedereen zich de dansen eigen kan maken en iedereen het gevoel krijgt er helemaal bij te horen. Kortom, hun professionele aanpak getuigt van groot vakmanschap, zowel op vlak van lesgeven als op vlak van dansen.

Binnen de groep heerste een warme sfeer. Als nieuwkomers werden wij hartelijk opgenomen en uitgebreid geïnformeerd over de gang van zaken. Een huwelijksverjaardag en een verjaardag werden uitgebreid op een fijne manier gevierd. De mensen kregen bijzondere aandacht met originele bedachte rijmpjes, pakje, kaart... Ook daarvoor had de ploeg (Monique, Fientje, Jan en Nienke) oog en zette ze zich in. Ze organiseerden een wandeling, een Hawaii-avond en een quiz. Daarbij maakten Nienke en Jan uitgebreid foto's en filmpjes.

Kortom, wij hebben een heel fijne vakantie gehad. Veel dank aan de pittige, enthousiaste, dynamische ploeg! We hebben genoten van de leuke, hedendaagse muziek/dansen en de hele warme manier van omgaan met elkaar binnen de groep. En niet te vergeten, heel belangrijk: van de 3 generaties sterke vrouwen!

Ludo en Martine