Alle blogposts

Verslag vanop de dansvakantie in Oostende

Dansvakantie in Oostende, mei 2023

 

Met volle spanning stapten we zondag van de trein in Oostende, op weg naar Vayamundo. Daar aangekomen, werden we met enthousiasme ontvangen door Fientje en Jan. Na een kennismaking met de andere dansers en een glaasje, konden we direct genieten van een maaltijd.

De eerste les begonnen we met een swingende rondedans. We konden dus goed opgewarmd starten met de Engelse wals. We maakten kennis met tal van nieuwe termen: de natural turn, impetus, running weave, side lock, welke door Marc en Anita tot in de details werden uitgelegd. De lessen verliepen volgens een vaste planning: eerst wat indansen, dan techniek en inzoomen op de choreo. Elke les werd afgesloten met een trainingsmoment onder toeziend oog van Anita en Marc, met als afsluiter een buikschuiver als cooling down. Met een fris glaasje en een stevige maaltijd sloten we daarna de avond af. 

Het leuke aan deze lessen was, dat alles heel goed werd uitgelegd met de nodige metaforen zoals koplampen en schokdempers. Het maakte het dansen nog leuker en uitdagender. Tijdens de week kwamen verschillende dansstijlen aan bod: Engelse wals, chachacha, tango en jive. 

Deze stage was voor ons een uitgelezen moment om veel te dansen, nieuwe dansvrienden te ontmoeten, plezier te maken en te genieten van de omgeving. Na een volle week dansen, keerden we moe naar huis, met een rugzak vol waardevolle tips om de komende weken verder te trainen en te groeien.

Bedankt Marc, Anita, Fientje en Jan, voor deze fantastische week.

 

Marijke D'Haese & Karline Van den Bossche

20230518_113438_resized