Alle blogposts

Dansvakantie in Houffalize, 18-22 oktober 2021

Van 18 tot 22 oktober ging een fijne groep koppeldansers op dansvakantie in Houffalize. Ay Lan en Willy, die voor het eerst deelnamen aan de dansvakantie in Houffalize, maakten daarvan een verslag.

S&L Houffalize-4

De dansweek in Houffalize gaat door… eindelijk! Voor ons was het de eerste keer in Houffalize; voordien waren we 1x mee geweest, naar Djerba in 2018.

De weken voor de dansvakantie hadden we de nodige instructies en uitleg per mail ontvangen. Dus op naar de Ardennen op maandagmorgen 🚙.

Na de ontvangst mochten we gaan lunchen en sommige kamers al betreden. Daarna volgde de eerste les, nl. de samba. ‘s Avonds was er avondbuffet… Hoera, er was o.a. couscous 😂. Ik had me al voorbereid op een weekje weinig eten, want zware Belgische kost verteer ik slecht. Maar nee hoor, er was genoeg verteerbaar lekkers elke dag.

S&L Houffalize-1

De tweede les was een stukje tango. Toen Charles en Marianne het demonstreerden, zag het er zo elegant en ingewikkeld uit! Het viel mee dankzij de geduldige eindeloze herhalingen… De Slowfox was ietsje lastiger, vooral het laatste stukje🙈, en de jive was even mooi en pittig.

De tweede namiddag stond een fietstocht naar Bastogne op het menu. Het ging langs een oude spoorwegbedding. Het was erg mooi en leuk met de herfstzon en -kleuren. En natuurlijk lieten we de terrasjes in Bastogne niet links liggen.

S&L Houffalize-2

De derde namiddag was er een leuke wandeling. Jammer dat het weer was omgeslagen, maar dat maakte de pret niet minder! Over de vierde middag konden we zelf beschikken, maar het weer was alweer huilerig en mijn man en ik voelden ons te belabberd om iets te doen.

En zo kwamen we aan onze laatste voormiddag waar alle aangeleerde dansen (uitvoerig) werden herhaald. Na de lunch en een laatste babbel keerden we tevreden huiswaarts, met een kop vol danskluwens.

Onze dank aan de prima begeleiding van Charles en Marianne en Mia en Jos, die deze 5-daagse aangenaam leerzaam maakten.

Ay Lan en Willy