Alle blogposts

Lijndansvakantie in Oostende


Eind mei gingen 42 lijndansers met ons op dansvakantie naar Oostende. Twee nieuwelingen, Patrick & Rose-Marie, zorgden voor een fijn verslag!
 

Voor het 11de jaar organiseerde Danssport Vlaanderen een unieke lijndansvakantie in Oostende. Op maandag 29 mei in de voormiddag stonden de lesgevers en begeleiders Monique, Fientje en Jan ons met open armen op te wachten in het Royal Astrid Hotel. Als nieuwelingen in een hechte groep vaste deelnemers aan deze dansvakantie, werden we hartelijk verwelkomd. De sfeer zat meteen goed en de kennismaking was hartverwarmend. ’s Namiddags vlogen we er al meteen in met het aanleren van onze eerste lijndans. De dansen werden van naaldje tot draadje uitgelegd, voorgedaan door en ingeoefend met onze sympathieke dansleraars Monique en haar moeder Fientje. De rode draad doorheen deze dansvakantie was de lijndans “Can't Smile Without You” van Tony Evans Dancebeat Studio Band met de choreografie van Sylvia Triwidijatsih.

De danslessen en ook de activiteiten die daarbuiten georganiseerd werden, zorgden ervoor dat onze groep van 43 lijndansers nog hechter en gezelliger werd. Een hoogtepunt van onze dansvakantie was wellicht de thema-avond op woensdag, waarbij we terug in de tijd gingen met een ‘Roaring Twenties’-avond. De jaren 20 van de 20ste eeuw werden o.a. gekenmerkt door de Charleston. Uitgedost in de gepaste kledij en met een leuke omkadering met aangepaste muziek en dans, werd het een onvergetelijke avond.

De hele groep deelnemers zijn Monique, Fientje en Jan dankbaar voor de uitwerking van deze gezellige dansvakantie en kijken wellicht uit naar de volgende editie.

Bij leven en welzijn, tot volgend jaar 😊

Patrick en Rose-Marie, Go4dance

Lijndansvakantie Oostende 2023


En ook René, die al langer mee op dansvakantie gaat, bezorgde een verslag - op rijm dit keer!

Neen, onze dansvakantie zit er nog niet op. Nog een dag zonder Monique is niet top, maar Fientje is er nog om met ons door te gaan en ons bij het herhalen van de dansen bij te staan. Wij wensen Monique met haar examen veel succes, blijf kalm, haal diep adem en geen stress.

"If you believe" was een fluitje van een cent; we waren over deze dans tevreden en content. Je leerde ons dat je zonder lucky lips, can’t smile without you, puttin on the ritz. Na veel zwoegen en zweten werd alles ge-snap-t en tijdens de charleston in de handjes geklapt. Zo werden alle aangeleerde dansjes doorgenomen en is er aan deze cursus een einde gekomen.

Maar niet enkel dansen kwam deze week aan bod, ook winkelen en terrasjes doen was ons lot. De traditionele wandeling kwam ook weer van pas; één die onder leiding van twee Chinese vrijwilligers was. Al bij al hebben ze het nog niet zo slecht gedaan, soms voor uitleg van Christiaan even stil gestaan.

De thema-avond die ons terug naar 1920 bracht, was weer een succes; zoals verwacht. De dames, kleurig opgemaakt, verloren van hun pluimen, de heren, met hoed en bretellen, waren best te pruimen.

Nu wordt het weer denken aan volgend jaar: met wat voor thema komen we dan weer klaar? Aan een zekere tafel werd “bodypaint” gesuggereerd. I can’t help myself, ik krijg dat niet verteerd. Door al dat zweten zou die verf uitlopen, dan waren we nog beter in een bikini gekropen.

Ik ga stoppen met mijn onzin, ik ben ermee klaar. Ik wil iedereen nog bedanken en tot volgend jaar.

René