Alle blogposts

Jaar van de club-API

1 (1)

Het Centrum Ethiek in de Sport (ICES) roept 2024 uit tot het ‘Het jaar van de club-API’. Dit jaar wil ICES namelijk 1.000 club-API’s opleiden én de figuur van club-API bekend maken bij elke sporter.
 

Club-API? 

Club-API’s zijn de AanspreekPersonen Integriteit binnen een sportclub voor sporters, trainers, ouders, bestuurders en vrijwilligers die melding willen doen van grensoverschrijdend gedrag. 
 

Ken jij de club-API van jouw dansclub?

Elke club wordt gemotiveerd om een club-API aan te stellen. Benieuwd naar de club-API van jouw dansclub? Je vindt die in de clubfiche van je club via onze zoekrobot:

 

Heeft jouw club nog geen club-API?

Dan is 2024 het jaar om daar werk van te maken! 

1. Stel een club-API aan

Wat doet een club-API juist? En wie stel ik daar het best wel/niet voor aan? Lees hieronder alles over de taken en het profiel van een club-API.


2. Vul de naam van je club-API in in je clubfiche

Op die manier vinden jouw leden je club-API via onze zoekrobot, én kunnen de medewerkers van Danssport Vlaanderen jouw club-API het best ondersteunen.


3. Laat je club-API een opleiding volgen

Een club-API die weet wat de functie inhoudt en handvaten heeft gekregen om met moeilijke situaties om te gaan, staat des te zelfverzekerder in de functie. Laat je club-API dus zeker een opleiding volgen bij ICES: