Alle blogposts

Geslaagde dansvakantie in Oostende


Van 25 tot 30 juni gingen 11 gemotiveerde danskoppels op dansvakantie met Danssport Vlaanderen in Oostende. Hieronder lees je het verslag van een van de deelnemers, Marina Moorkens.

Zondagnamiddag, 25 juni 2023, werden er 11 danskoppels verwacht in hotel Vayamundo, Zeedijk 290-330 te Oostende. Een stralende zon was alvast een goede start voor deze 5-daagse dansvakantie. Begeleiders Jeannette & Valentin stonden klaar om iedereen welkom te heten. We kregen een kaartje met onze kamernummer en een handig naamplaatje, zodat we elkaar goed konden leren kennen.

Om 17u kwamen we samen in de danszaal, waar we kennis konden maken met onze dansleraar Christiaan. Daarna werd het tijd om samen naar restaurant Plad’O te gaan. Onze 26 plaatsen waren voor deze periode gereserveerd, zodat we steeds allemaal bij elkaar konden zitten. Het eten was een buffet, met een uitgebreide keuze. Het was een zeer aangename groep en de 4 nieuwe koppels waren al direct op hun gemak.

De volgende dag werden we om 9u30 in de danszaal verwacht, waar er iedere voormiddag tot 11u30 les werd gegeven. Christiaan stelde daar zijn danspartner Solange voor. Iedere dansles startte met de lijndans “Can’t Smile Without You” om de spieren los te maken. De 1° dag startte met een prachtige choreografie in de Engelse wals. Deze werd zeer duidelijk uitgelegd en meerdere keren voorgedaan, zodat iedereen mee kon. De sfeer in de groep was gezellig en er kon ook regelmatig gelachen worden. De tijd vloog vooruit. In de namiddag kon men vrijblijvend deelnemen aan een fotozoektocht in de naaste omgeving van het hotel. Dit werd een leuke namiddag en een gezellig samenzijn. ’s Avonds was het opnieuw Engelse wals van 20u tot 21u30 en daarna was er nog zo’n half uurtje vrij dansen.

dansvakantie Oostende juni 2023 groepsfoto2

De volgende dagen werd de samba, daarna de quickstep en tenslotte de chachacha aangepakt, waarbij er telkens ook nog een dans herhaald kon worden. De laatste avond was er in de Lounge Vayamuno een gezellige dansavond met live muziek voor alle hotelgasten. Onze dansles werd dan verlegd naar de namiddag, zodat wie wou, hieraan kon deelnemen. Het werd nog een zeer gezellige laatste avond. 

De laatste voormiddag werden alle aangeleerde figuren nogmaals goed herhaald door onze geduldige dansleraars. Christiaan & Solange deden, op ’t einde van iedere aangeleerde dans, de figuren nogmaals voor: éénmaal met de telling, de namen van de figuren en tenslotte op muziek. Gelukkig mochten we dit dan filmen, want dit is absoluut noodzakelijk om achteraf te kunnen oefenen. Fantastisch hoe ze op zo’n korte tijd erin geslaagd zijn om dit allemaal aan te leren.

Dankzij een zeer toffe groep, onze sympathieke dansleraars Christiaan & Solange en de goede begeleiding van Jeannette & Valentin, werd het een zeer geslaagde dansvakantie
We kunnen met z’n allen uitkijken naar de reünie op zondag 8 oktober in Zichem.

Marina Moorkens