Back 2 dance school checklist

4

Is jouw club volledig klaar voor het nieuwe dansseizoen? Om het jaar goed voorbereid te kunnen starten, hebben wij voor onze clubbeheerders een “Back2danceschool checklist” gemaakt. Druk de stappenplan af, neem het rustig door en dan hopen we dat jullie met veel plezier het nieuwe dansjaar kunnen starten 😊.

 

Back2danceschool checklist

1. Clublidmaatschap 2022-2023 wordt automatisch hernieuwd

Je was vorig jaar al lid: de heraansluiting van je club gebeurt bij ons automatisch. Je hoeft daar dus niets voor te doen. Check!

2. Leden aansluiten en verzekeren bij Danssport Vlaanderen

Vanaf 1 september kunnen alle clubleden opnieuw aangesloten en verzekerd worden via het ledenprogramma. Er zijn 3 manieren om leden aan te sluiten:

Let op: voor clubs die de nieuwe leden importeren via een Excel bestand, gebruik zeker de vernieuwde template voor het dansjaar 2022-2023! De oude leden kun je heraansluiten via de checkbox.

3. Up-to-date met ons ledenprogramma

Ben je clubbeheerder en ga je er voor de eerste keer aan de slag met het ledenprogramma van Danssport Vlaanderen? Of heb je er al ervaring mee, maar vind je iets niet?
Bekijk dan zeker de handleidingen over ons ledenprogramma:


4. Clubgegevens wijzigen 

Vanaf dit seizoen kunnen de clubbeheerders, via hun clubbeheerderaccount, aan de clubfiche. Adreswijziging? Nieuwe rekeningnummer? Extra aanbod? Deze gegevens kan nu via je account zelf aanpassen.  

5. Ben je verzekerd voor je opendeurdagen en andere sportpromotionele activiteiten? 

Een opendeurdag is een perfect promotiekanaal voor nieuwe leden. Wist je dat Danssport Vlaanderen je een gratis verzekering voor niet-leden aanbiedt (enkel verzekering tegen lichamelijke ongevallen) tijdens deze sportpromotionele activiteiten? 

Wat moet je daarvoor doen? Meld je activiteit minimaal 5 dagen vooraf aan Danssport Vlaanderen via onderstaand formulier:


6. Optionele verzekeringen 

Danssport Vlaanderen heeft nog andere verzekeringspolissen afgesloten, waarvan alle aangesloten clubs/dansscholen gebruik van kunnen maken mits betaling van een bijkomende jaarlijkse premie. 


7. Zijn je flyers al gedrukt? 

Wist je dat Danssport Vlaanderen voor elke club/school een subsidie  schenkt voor promotiemateriaal t.w.v €150 die kan opgenomen worden, mits de promotie het logo van de federatie bevat.


8. Nog op zoek naar een extra manier om geld in te zamelen?

Ken je Trooper al? Trooper is een extra manier om geld in te zamelen voor je club. Als je leden online shoppen via de Trooperpagina van je club, gaat er automatisch een mooi percentje naar je club en dit het hele jaar door. 

Vanaf vandaag kunnen clubs bovendien hun Tofste Trooperdroom indienen en zo meedingen naar geldprijzen tot €5.000, waarmee ze hun droom kunnen realiseren.


9. Bereik je al je leden en vooral de jongeren? 

Je leden zijn je belangrijkste stakeholders, maar met welke communicatiemiddelen bereik je hen het beste? Alles hangt uiteraard af van het doel van je communicatie en de doelgroep.

Wil je snel laten weten dat de docent heeft afgezegd? Stuur een whatsapp of zelfs sms.
Wil je een nieuw, jong publiek aanspreken? Test eens met TikTok of Instagram Reels.

Wil je meer weten over welke communicatiemiddelen en sociale media de Vlaming het meest gebruikt? Check dan zeker de Digimeter van Imec.


Alles in orde? Dansen maar!