Alle blogposts

1 on 1: Tarik Chand, jurylid op DanceNation

Tarik Chand is professioneel danser en dansdocent uit Portugal. Hij zal dit jaar deel uitmaken van het internationale jurykorps van onze wedstrijd DanceNation (Urban en Modern). Wij waren alvast benieuwd en vuurden enkele vragen op hem af!

Tarik Chand

Kun je iets meer vertellen over jezelf en je passie voor dans?

Ik ben gepassioneerd voor kunst en muziek specifiek. Ik begon al op jonge leeftijd met het bespelen van instrumenten en begon met dansen toen ik ongeveer 14 of 15 jaar oud was, toen ik getuige was van een groep b-boys op mijn school. Dat was liefde op het eerste gezicht. Daarom begon ik toen te trainen en de liefde groeide alleen maar en ik ben nooit gestopt.

Wanneer is dans zo'n groot deel van je leven geworden?

Toen ik begon met dansen was het gewoon voor de lol. Ik had nooit gedacht dat ik er een carrière van zou maken. Maar dingen evolueerden natuurlijk. De optredens begonnen op te komen, ik begon les te geven en het evolueerde allemaal vanzelf tot een punt waarop het mijn carrière werd.

Wat doe je naast dansen het liefst?

Ik organiseer evenementen. Ik heb ook een project gewijd aan geestelijke gezondheid en zelfontwikkeling waar ik veel van mijn tijd in steek. En afgezien van het werk, gewoon contact maken met de natuur, naar de cinema gaan, naar muziek luisteren, …

Wat zou je jongere zelf denken om je te zien waar je nu bent?

Mijn jongere zelf zou zeker rustiger en meer ontspannen zijn over alles.

Heb je tips voor mensen met een passie voor dans en een droom om te groeien zoals jij deed?

Ja. GELOVEN! Niemand zal je kunnen vertellen of je iets wel of niet kunt doen. Alleen jij hebt die macht. Niemand weet of kan de toekomst echt voorspellen, en jij ook niet. Dus het enige wat je hoeft te doen is vertrouwen hebben en gaan voor wat je wilt.

Wat is iets waar je van droomt om in de toekomst te bereiken?

Een gevestigde en gerespecteerde producent van geweldige evenementen in mijn land zijn en een goed functionerend bedrijf hebben waardoor ik kan leven van wat ik hou.

Heeft u een plan om naar dit/die doel(en) toe te werken?

Ja. Liefde en consistentie.

Waar ben je naartoe gereisd voor danswedstrijden, lessen...?

Spanje, Italië, Polen, Noorwegen, België, Duitsland, Nederland, Denemarken, Tsjechië, Frankrijk, VK, New York, Connecticut, Los Angeles, Sydney, Melbourne, Gold Coast.

Wat was de mooiste of leukste plek waar je bent geweest?

Australië is een van mijn favorieten.

Waar zou je in de toekomst naartoe willen reizen?

Azië.

Wat vind jij van België?

Ik hou van België en de mensen daar. Het heeft altijd geweldig voor me gezorgd en ik heb mooie herinneringen aan dit land.

Kijk je uit naar Dancenation?

JAAA. Heel erg!

Wat verwacht je te zien op Dancenation?

Ik heb geen verwachtingen, maar ik weet zeker dat het gevuld zal zijn met geweldige mensen met ongelooflijk talent.

Heb je al een routine of idee in gedachten voor de workshops?

Ja, en het bevat geen routine.

Een paar snelle dilemma's:

Geef je liever dansles of dans je liever zelf?

Uhhh dit is een moeilijke. Ik hou van beiden.

Europa of ergens anders in de wereld?

Europa

Acteren of dansen?

Dansen

Oefenen of performen?

Performen

Thuisblijven of naar Dancenation komen?

DANCENATIONNNN!!!