Alle blogposts

1 on 1: Steffi Mercie, social-mediaster

Steffi Mercie: je kunt haar kennen als danseres vanop onze wedstrijden, maar de laatste jaren vooral ook als social-mediaster, met maar liefst 507300 volgers op TikTok (@steffimercie2002) en 176000 op Instagram (@steffi_mercie). Als gevolg van haar succes op TikTok doet ze ondertussen ook mee in Vloglab van VTM Kids en heeft ze een eigen kledinglijn bij JBC. En toch is ze nog ‘maar’ 17. Stof genoeg dus voor een interview!

(nvdr: het interview vond plaats vóór de laatste verstrengingen omtrent corona)

8

 

Voor mensen die jou niet kennen: wie is Steffi Mercie?

Ik ben Steffi Mercie, 17 jaar, ik kom uit Leuven en dans in Antwerpen, bij de dansschool Jole Dance Academy. Mensen kunnen mij kennen ofwel van het dansen, ofwel van TikTok, ofwel van VTM Kids, denk ik.

Hoelang dans je al?

Ik dans van mijn drie jaar. Ik ben toen begonnen met kleuterdans bij ons in het dorp, Wilsele, bij Pump ’n Dance. Daarna ben ik doorgegroeid richting clipdance en showdance. Daarna ben ik direct begonnen met discowedstrijden, dat waren mijn eerste wedstrijden. Daarna ben ik ook hiphopwedstrijden gaan doen, en uiteindelijk ook modern.

Welke dansstijlen doe je op dit moment?

Met disco ben ik nu twee jaar ongeveer gestopt. Hiphop en modern doe ik nog wel. En ondertussen doe ik ook cheerleading.

Modern is mijn favoriete dansstijl. Ik vind zelf dat ik, van de stijlen die ik doe, in modern het beste ben. In modern kan ik heel goed mijn gevoel uiten. Ik vind het in het algemeen ook gewoon heel leuk om te doen. 


Wat vind je zo fijn aan dansen?

Ik vind dat je in dansen heel goed je gevoel kunt uiten. Je kunt ook altijd verder en verder groeien.

Wat ik heel fijn vond op de wedstrijden van Danssport Vlaanderen, is dat je heel veel mensen leert kennen, ook van andere dansscholen, en zo creëer je heel mooie vriendschappen.

En in je eigen dansschool heb je natuurlijk ook heel veel vrienden, dus dat is altijd een superleuke sfeer.

Wat betekent dans voor jou?

Heel veel. Dat merkte ik tijdens de lockdown, dat was niet de fijnste periode op dat vlak. Je kon wel wat dansen thuis en online danslessen nemen, maar dat is heel anders dan gaan trainen in je dansschool. Ik word gewoon oprecht gelukkig van dansen. Dus ik ben heel blij dat ik nu weer kan gaan trainen (lacht).

Je neemt ook regelmatig deel aan onze danswedstrijden. Staat dat ook dit seizoen op de planning? 

Bij de wedstrijden van Danssport Vlaanderen nemen we deel aan 2 wedstrijden modern en showdance. Bij urban kunnen we niet meer deelnemen met ons team, omdat onze leeftijden te ver uit elkaar liggen. Met solo en duo ben ik jammer genoeg gestopt, omdat ik wat meer aan het werken ben in de tv-wereld. Ik moest daardoor kiezen wat wel en niet te doen, dus ik heb dan solo en duo laten vallen.

Daarnaast doen we met ons team normaal ook mee met een paar wedstrijden van Legacy Dance Competition en we nemen ook deel aan een wedstrijd in Disneyland Parijs.


Een wedstrijd in Disneyland?

Ja, die wedstrijd heet FC Brings It On Paris. Twee jaar geleden hebben we daar ook deelgenomen. Vorig jaar niet, want toen is ze afgelast door corona. Als je deelneemt aan die wedstrijd mag je een heel weekend in het park verblijven. Zaterdag zijn er de hele dag wedstrijden hiphop, modern en cheerleading. Als je ook auditie hebt gedaan, kun je bovendien geselecteerd worden om zondag mee te lopen in de parade van de cheerleaders. Dus dat is eigenlijk een weekendje weg en echt een superleuke ervaring.

9

Je bent ook bekend van Instagram, TikTok, VTM Kids,… Hoe ben je daarin gerold?

Ik ben op mijn 14 ongeveer begonnen met Musically, gewoon voor het plezier. Door mijn dansvideo’s kreeg ik meer en meer volgers en likes. Dat is heel plots beginnen groeien en dat groeit nu nog altijd. Ik verwachtte dat helemaal niet. Ineens begonnen mensen mij ook te herkennen, overal waar ik kwam. Op een gegeven moment ben ik dan gecontacteerd om mee te doen in dit en in dat en zo ben ik daarin terecht gekomen.

Kunnen acteren en dansen, dat is een hele grote droom van mij, dus ik wou dat ook heel graag.


Wat vind je er het fijnste aan?

Toen er nog geen corona was, deed ik vaak meet & greets, zodat mijn volgers mij konden ontmoeten. Dan die blije gezichtjes zien, dat is super. Ook op straat, als ik hen tegenkom: hoe blij die zijn, gewoon om je te zien, en de reacties die je dan krijgt… Dat geeft heel veel motivatie.

Heb je zo nog leuke dingen in het vooruitzicht?

Ja, ik werk ook samen met JBC. Ik heb daar al een eerste kledinglijn gehad, maar er staan er nog wel enkele klaar.

Ik doe op VTM Kids ook nog 2 seizoenen mee in Vloglab; dat zijn we nu aan het opnemen. En dan zijn er nog wel een paar dingen, maar daar kan ik nog niets over zeggen (lacht).

Heb je met al dat werk eigenlijk nog wel tijd om te dansen, of voor andere hobby’s? 

Ik heb het wel altijd heel druk, maar ik train nu op donderdag nog 3u en op zaterdag, 2u. Dat is het en ik vind dat persoonlijk te weinig, maar ik kan gewoon niet méér tijd vrijmaken. Ik probeer er dus gewoon het beste van te maken, want ik wil voorlopig dat dansen nog niet laten vallen. Ik wil dat echt zo lang mogelijk proberen vast te houden. Voor andere hobby’s heb ik op dit moment dus helemaal geen tijd.

Waar droom je van?

Waar ik dit jaar misschien auditie voor ga doen, is om mee te dansen in Studio 100, ofwel Fabric Magic. Op die manier kan ik het dansen en de tv-wereld wat meer combineren.

Dat zou ik heel fijn vinden, bv. achtergronddanseres worden of meedansen in #LikeMe of… Ja, iets om het dansen en de tv-wereld te combineren. Dat wil ik echt wel graag.


En workshops of dansles geven, is dat iets wat je ooit wilt doen?

Ik heb deze zomervakantie voor het eerst dansles gegeven tijdens een danskamp van mijn dansschool en ik vind dat wel super om te doen. Dus later wil ik dat zeker nog wel doen, want ik wil dat dansen echt niet laten vallen. En als Jole, mijn danscoach, vraagt om eens een workshop te geven of tijdens een kamp les te geven, dan wil ik dat sowieso heel graag doen. Maar de tv-wereld, als ik daar binnen geraak en ik moét kiezen, dan ga ik dat wel kiezen.

Als afsluiter: waar kunnen mensen jou binnenkort nog zien dansen?

We nemen binnenkort met ons team deel aan Dance Stars, aan de wedstrijden van Danssport Vlaanderen, Legacy, Fifth Avenue, Dance Waves, die wedstrijd in Parijs dan, … En we doen ook altijd een paar dansshows. Mogelijkheden genoeg dus (lacht).

Super, veel succes! En bedankt voor het interview.