×
11/11/2020
Dansposium

Wat? Een dag vol out-of-the-box - niet te missen workshops voor lesgevers Actuele Dans, inclusief lunch en een fantastische dansshow.

Wanneer? Woensdag 11 november 2020 

Waar? Turnhout

Programma?
 
09u00 - 09u30: Onthaal

09u30 
 11u00: workshop 1: Basis Geluidstechniek

      11u10  12u40: workshop 2: Groepschoreografie

      12u40  13u40: Lunch + Algemene Vergadering van de Lerarencommissie Actuele Dans

      13u40  14u40: workshop 3: Partnering- en lifttechnieken 

      14u50  15u50: workshop 4: Improvisatie

16u00  17u00: Dansshow 

Het is ook mogelijk om (gratis) een workshop te volgen van de DANSDAG (Ballroom & Latin) die op dezelfde dag en locatie plaatsvindt. Indien je dit wenst, gelieve dit na je inschrijving via mail naar laura@danssportvlaanderen.be te laten weten. 

Algemene vergadering? De Lerarencommissie Actuele Dans nodigt jullie van harte uit om mee terug te blikken naar de realisaties van afgelopen jaar en vooruit te blikken naar volgend jaar. 

Workshops:

Workshop 1: Basis geluidstechniek
Docent: wordt zo snel mogelijk meegedeeld

In deze sessie gaan we dieper in op hoe omgaan met verschillende soorten geluidsinstallaties, kabels, een mengtafel, microfoons, … in de dansschool. We staan ook kort stil bij hoe de communicatie met theatergeluidstechniekers het best gebeurd om een dansshow vlot te laten verlopen. 


Workshop 2: Groepschoreografie
Docent: Jocelyn Joosten

In deze workshop leer je je groepschoreografie naar een hoger niveau brengen. Gebruik van opstellingen, verplaatsingen, overgangen, visuele effecten, figuren, … zullen in de praktijk toegepast worden. Na deze sessie ga je met heel wat nieuwe inspiratie naar huis!Workshop 3: Partnering- en lifttechnieken
Docent: Mieke Ketelslegers

Door middel van partnering en lifts kan je je choreografie naar een hoger niveau tillen. Maar hoe creëer je vertrouwen tussen twee partners? En hoe kan je op een veilige manier liften? Docent Mieke Ketelslegers reikt je verschillende oefeningen en technieken aan op diverse niveaus. Veiligheid en de juiste uitvoering zullen hierbij de focus zijn. We werken zowel in duo als in groep.  

Docent Mieke Ketelslegers is van kinds af aan gepassioneerd bezig met dans en gymnastiek/acrobatie. Doorgedreven training en een ijzeren discipline leverden haar heel wat provinciale, vlaamse en nationale titels op. Tegenwoordig is ze professioneel bezig als docent/coach, jurylid, choreograaf, regisseur en/of showrunner. Ze coacht op vlak van partnering en lifttechnieken dansteams over heel Vlaanderen (o.a. J+ dance crew Belgium’s got talent 2018). 


Workshop 4: Improvisatie
Docent: Manuella Verzwyvel

Improvisatie-oefeningen integreren in je danslessen kan een verrijking betekenen voor de ontwikkeling van jouw dansers. Zo leren ze onder meer bewust te zijn van het eigen lichaam, gebruik maken van de volledige ruimte, samenwerken, en draagt het bij tot de expressieve en creatieve ontwikkeling van de danser. In deze workshop worden al doende diverse oefeningen aangeboden, van basis tot een iets meer gevorderd niveau. Deze oefeningen kan je in je eigen les, in eender welke dansstijl, integreren. 

Docent Manuella Verzwyvel startte haar dansavontuur al op jonge leeftijd aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Ze zette haar studies verder aan De!Kunsthumaniora Dans, waar ze haar passie voor Moderne en Hedendaagse dans ontdekte. Hierna wou ze zichzelf verder ontwikkelen als uitvoerend danseres en ging ze naar het Koninklijk Conservatorium Antwerpen waar ze haar dansopleiding voltooide.

Tijdens haar danscarrière werkte ze o.a samen met Randi Devlieghe, Jelena Kostic, Katia Pire, Natascha Pire, Jeniffer Regidor, Minhee Bervoets, Rebecca Tanghe, Isabelle Beernaert, Valentina Nigro, Roy Julen, ... en danste ze op bekende podia zoals Brussels Expo (Special Olympics 2014), het Sportpaleis in Antwerpen (Special Olympics 2014), Tomorrowland Mainstage 2016 en 2018 te Boom, ... Later in haar carrière nam ze deel aan "So You Think You Can Dance 2015" waar ze schitterde in de finale en werkte ze ook mee als danseres aan enkele tv-shows, waaronder "Belgium’s Got Talent" en "Jonas en Van Geel", en videoclips van Stromae en Udo. Daarnaast is ze een veel gevraagd jurylid voor internationale danswedstrijden, zoals "Dance Stars" (BE-NL) en "Dance Waves Competition".

Al geruime tijd is ze ook actief als dansleerkracht in verschillende dansscholen waaronder Dansatelier Impuls Geel, Academie Lier, Academie Ranst, Academie Boechout, ... en in 2018 rondde ze haar opleiding docent dans (Specifieke Lerarenopleiding Dans) af aan het koninklijk conservatorium te Antwerpen.


Deelnameprijs voor het Dansposium - INCLUSIEF LUNCH:

- Aangesloten lesgever VTS gediplomeerd* = 20 euro 

- Aangesloten lesgever (niet gediplomeerd) = 50 euro

- Inschrijven voor 1 sessie is ook mogelijk via mail naar laura@danssportvlaanderen.be. U betaalt 15 euro als niet-gediplomeerde per workshop en 5 euro als gediplomeerde per workshop.

VTS diploma = Bachelor LOLicentiaat LOInitiator Actuele dansInitiator Urban DanceInitiator Jazzdans, Initiator Recreatief Dansen, Initiator Rolstoeldans, Instructeur Jazzdans, Instructeur B Urban Dance,Trainer A Jazzdans of Urban Dance.


Inschrijvingen dienen betaald te worden voor woensdag 4/11 op het rekeningnummer van Danssport Vlaanderen BE43 0682 4067 3801 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding: ‘voornaam + naam + inschrijving Dansposium'.

Opgelet: om te kunnen deelnemen aan het Dansposium moet je lid zijn of worden van de federatie. Aansluiten als 'lesgever' bij de federatie bedraagt 25 euro waaruit u diverse voordelen haalt. Meer informatie over aansluiten vind je op deze webpagina. 


Extra info over het Dansposium:

- Voorzie aangepast schoeisel voor de danszaal! Geen zolen die afgeven of hakken.
- Inschrijven voor 1 sessie is ook mogelijk.
- Meer info via laura@danssportvlaanderen.be 

Georganiseerd door:
Laura Lefever
Locatie:


Turnhout 2300
Contactgegevens organisator:
laura@danssportvlaanderen.be
+32 014 71