Ambassadeurs

ambassadeurs_adobespark (1)

Ontmoet de ambassadeurs van Danssport Vlaanderen

Onlangs zijn de eerste ambassadeurs van onze federatie gekozen. Die ambassadeurs, gekozen op basis van verschillende selectiecriteria, zullen het uithangbord worden van onze federatie in hun dansstijl. Het doel daarbij is dat ze hun dansstijl promoten en hun liefde voor dans overbrengen naar een breed publiek. In ruil daarvoor kunnen ze genieten van sportieve en andere voordelen, zoals een outfit van Danssport Vlaanderen en professionele trainingen en bijscholingen.

In de eerste fase zijn er ambassadeurs gekozen in Standard & Latin. In een volgende fase zullen er ook ambassadeurs gekozen worden in breaking, disco, jazz/modern en urban.

We stellen die eerste ambassadeurs hieronder graag aan jullie voor.
 

Tim Torfs en Greet Gonissen

Tim en Greet kennen elkaar al jaren. Hun carrière samen is begonnen op 13-jarige leeftijd, in dansschool Lado, waar ze les kregen van Inge Hansart en Wim Gevaert. In 1998 werden ze Belgisch Kampioen in de Youth-klasse. Na een “pauze” van 20 jaar, stuurde Tim eind 2018 een berichtje naar Greet met de vraag of ze nog steeds een passie voor dansen had. “Natuurlijk!”, zei ze. Ondertussen zijn ze allebei 38 jaar en, ondanks een enorm druk leven, vinden ze toch de tijd om een paar keer per week te trainen. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk durfden ze ook weer de stap zetten naar het competitiedansen, met als doel ooit terug Belgisch kampioen te worden.

Robrecht Krikillion en Nadia Schepens

Robrecht en Nadia dansen Senioren II Standard en zijn meervoudig Belgisch kampioen. Ze staan momenteel 12e op de WDSF-wereldranking. Hun mooiste herinneringen op sportief vlak zijn: hun Belgische titels, WSDF-finale- en podiumplaatsen en hun overwinning op de Danssport Grand Prix in Canada. Naast hun mooie verwezenlijkingen op de wedstrijdvloer, zijn ze ook enorm trots op hun wedstrijdclub 4Dance die ze samen met danscollega’s uit de grond hebben gestampt.

Iouri Belooussov en Irina Belousova

In 2015 zette dit wedstrijdpaar hun eerste onzekere stappen op de dansvloer. Met maar 3 jaar danservaring was hun enige wens toen om geen black-out te krijgen. Dat lukte en ze werden hopeloos verliefd op de danswereld. Toen ze hun coach Olga Ivanova ontmoetten, begrepen ze hoeveel werk er nog aan de winkel was. Olga bleef hen pushen, steunen en vooral in hen geloven. Vandaag staan ze trots op de dansvloer als Senioren 2S in Latin en Standard. Ze staan te popelen om hun liefde voor dans met iedereen te delen.

Ruud Houben en Chris Rosseau

Een heel aantal jaren geleden leek het Ruud wel een leuk idee om Chris, zijn nieuwe vriendin en nu vrouw, eens mee te nemen naar een grote internationale danswedstrijd in Antwerpen, de Diamond Cup. Chris was onmiddellijk betoverd. De tijd ging voorbij, tot ze in Herent een dansschool voorbij reden en Chris dringend naar toilet moest. Tijdens het nuttigen van een drankje keek Chris gebiologeerd naar de dansende paren en liet ze vallen: “Dat moeten wij toch ook kunnen!” Zo gezegd, zo gedaan, en dan zijn ze gestart met de beginnerscursus. De dansmicrobe deed haar werk en na een aantal privélessen, startten ze met wedstrijddansen in de startklasse. Momenteel draaien Ruud en Chris mee in de Belgische top en nemen ze deel aan internationale wedstrijden.

Paul Vandenrul en Nini Kuypers

Toen Paul en Nini als prille adults voor het eerst deelnamen aan een internationale wedstrijd van WDSF - toen nog IDSF-, bleek dat onverwacht een succes. Na een lange pauze en drie kindjes, zijn ze in 1997 opnieuw gaan dansen. Weer helemaal vanaf nul gestart, alles verleerd... maar de passie was er nog. Hard werken, nooit opgeven, is altijd hun instelling gebleven. In 2010 werden ze na jaren van "net niet" eindelijk Belgisch kampioen. Het Belgisch kampioenschap van 2019 was de kers op de taart met twee titels: ze werden kampioen in de senior III standaard en in de senior IV standaard. Ze zijn fier om België te kunnen vertegenwoordigen op internationale wedstrijden.


 

Wil je graag meer informatie over onze ambassadeurs of heb je vragen? 

Mail gerust naar rani@danssportvlaanderen.be