Coronamaatregelen op onze wedstrijden

Huidige regels voor sportwedstrijden

 

 1. Publiek is niet toegelaten
  Elke deelnemer tot en met 17 jaar of andere deelnemer die nood heeft aan begeleiding, mag zich laten vergezellen door maximum twee meerderjarige personen.
 2. Mondmaskerplicht vanaf 6 jaar.
 3. We zullen op al onze wedstrijden actuele dans werken met het Covid Safe Ticket voor iedereen (dansers, begeleiders en coaches). 
  Voor gebruik van COVID-certificaten als toegangsvoorwaarde voor sportwedstrijden gelden onderstaande regels voor 12 + 2 maanden:

 

 • Voor vaccinatiecertificaten: volledige vaccinatie ten minste 2 weken geleden
 • Voor herstelcertificaten: positieve PCR-test tussen 11 en 180 dagen geleden
 • Voor testcertificaten: negatieve PCR-test (NAAT-test) met staalafname maximum 48 uur geleden of negatieve RAT-test (snelle antigenentest) met staalafname max. 24 uur geleden
  In geval van een testcertificaat is het certificaat geldig tot het einde van de kalenderdag waarop het certificaat vervalt
 • Voor kinderen onder de 12 jaar plus 2 maanden is er geen certificaat nodig (opgelet voor 12-jarigen plus 2 maanden wel).

 

Toon je Covid Safe Ticket samen met je identiteitskaart aan de inkom.

 

Wedstrijddeelname na covid-besmetting of hoogrisicocontact in het gezin

 

Covid-besmetting

Na een positieve covid-test (PCR of sneltest via apotheek) moet je minstens 7 dagen in isolatie gaan.

 

Na 7 dagen mag je uit isolatie, op voorwaarde dat:

 • je al minstens 3 dagen geen koorts meer hebt;
 • je symptomen klinisch verbeterd zijn.

Nadien moet je nog 3 dagen extra beschermende maatregelen nemen en je aantal contacten tot de strikt noodzakelijke beperken. Bovendien draag je tijdens die drie dagen in binnenruimtes continu een masker (bij voorkeur een FFP2-masker).

 

Gezien deelnemen aan een danswedstrijd niet valt onder “strikt noodzakelijke contacten”, kunnen dansers dus niet deelnemen aan onze wedstrijden gedurende de 10 dagen volgend op een positieve covid-test (PCR of sneltest via apotheek).

 

Meer weten over isolatie?

https://www.info-coronavirus.be/nl/quarantaine-isolatie/

 

CONTROLE

 

Bij aankomst op de wedstrijd wordt je CST gescand. Binnen de 10 dagen na een positieve PCR-test of sneltest via de apotheek je CST, zal je CST een rood certificaat geven en wordt je de toegang geweigerd.

 

Is jouw positieve test al meer dan 10 dagen, maar heb je nog geen herstelcertificaat ontvangen? Breng dan je quarantainebewijs mee, zodat we kunnen controleren dat de test al meer dan 10 dagen geleden is afgenomen.

 

Hoogrisicocontact in het gezin

Heeft iemand in je gezin een positieve covid-test afgelegd en heb jij dus een hoogrisicocontact in je gezin gehad? Dan kun je niet deelnemen aan onze danswedstrijden gedurende de 10 dagen volgend op het hoogrisicocontact. Je moet in die periode namelijk sowieso preventieve voorzorgsmaatregelen nemen, waaronder je contacten beperken en te allen tijde ene mondmasker dragen. Deelnemen aan een danswedstrijd is dan een onnodig risico.

 

Meer weten over hoogrisicocontacten?

https://www.info-coronavirus.be/nl/contactopvolging/

 

Wij danken jullie voor jullie begrip!