Dansposium 1.png

Dansposium

Wat? Een dag vol out-of-the-box niet te missen workshops voor lesgevers Actuele Dans, inclusief lunch.

Wanneer? Donderdag 11 november 2021 

Waar? iDance Belgium, De Hoogt 24
&
Sporthal De Hoogt 20, 2360 Oud-Turnhout

Programma? 
09u00 - 09u30: Onthaal

09u30 – 11u00: workshop 1: Basis Geluidstechniek (iDance)

      11u10 – 12u40: workshop 2: Groepschoreografie (iDance)

      12u40 – 13u40: Lunch + Algemene Vergadering van de Lerarencommissie Actuele Dans (Sporthal)

      13u40 – 14u40: workshop 3: Partnering en lifttechnieken (Sporthal)

      14u50 – 16u00: workshop 4: Improvisatie (Sporthal)

Algemene vergadering? De Lerarencommissie Actuele Dans nodigt jullie van harte uit om mee terug te blikken naar de realisaties van afgelopen jaar en vooruit te blikken naar volgend jaar. 

Workshops:

Workshop 1: Basis geluidstechniek

Docent: Mathias Begyn

Tijdens deze sessie maakt Mathias je wegwijs doorheen het mengpaneel. Wat zijn de belangrijkste componenten van bron tot box, hoe bedien je een basis mengpaneel en wat is het verschil tussen actieve en passieve speakers? In deze sessie gaan we ook dieper in op de verschillende soorten muziekinstallaties in danszalen. Welke minimum heb je nodig? En wat is het verschil tussen Watt vs. Decibel? Op al deze vragen biedt Mathias een antwoord. We staan ten slotte ook kort stil bij hoe de communicatie met theatergeluidstechniekers het best gebeurt om een dansshow vlot te laten verlopen (welke muziekbestandstype lever ik het beste aan enzovoort). 

Docent Mathias Begyn heeft al jaren een passie voor geluidstechniek. Hij heeft ervaring als DJ en is ondertussen reeds 9 jaar actief bij Dream Dance vzw als muziekverantwoordelijke en geluidstechnieker op de dansshows en op de Danssport Vlaanderen wedstrijden. Intussen is hij ook reeds 2 jaar actief als theatertechnieker. Zijn opgedane kennis deelt hij met veel plezier tijdens deze sessie!


Workshop 2: Groepschoreografie
Docent: Jocelyn Joosten

In deze workshop leer je je groepschoreografie naar een hoger niveau brengen. Gebruik van opstellingen, verplaatsingen, overgangen, visuele effecten, figuren, … zullen in de praktijk toegepast worden. Na deze sessie ga je met heel wat nieuwe inspiratie naar huis!

Docent Jocelyn Joosten zette haar eerste danspasjes op 10-jarige leeftijd. Na enkele jaren competitiedans, volgde ze de VTS-dansopleiding, begon met lesgeven en danste bij verschillende showteams. Toen ze voor een paar maanden naar New York trok voor een intensief dansprogramma bij Broadway Dance Center ontdekte ze de liefde voor het creëren van choreografie en het mixen van verschillende dansstijlen. Ze verdiepte zich vooral in modern en urban dance. Na enkele jaren fulltime lesgeven in verschillende scholen in Vlaanderen en het coachen van haar eigen danscrew, werkt Jocelyn nu vooral freelance. Ze geeft onder andere het vak choreografie voor onze Initiator Urban Dance opleiding.


Workshop 3: Partnering- en lifttechnieken
Docent: Mieke Ketelslegers 

Door middel van partnering en lifts kan je je choreografie naar een hoger niveau tillen. Maar hoe creëer je vertrouwen tussen twee partners? En hoe kan je op een veilige manier liften? Docent Mieke Ketelslegers reikt je verschillende oefeningen en technieken aan op diverse niveaus. Veiligheid en de juiste uitvoering zullen hierbij de focus zijn. We werken zowel in duo als in groep.  

Docent Mieke Ketelslegers is van kinds af aan gepassioneerd bezig met dans en gymnastiek/acrobatie. Doorgedreven training en een ijzeren discipline leverden haar heel wat provinciale, vlaamse en nationale titels op. Tegenwoordig is ze professioneel bezig als docent/coach, jurylid, choreograaf, regisseur en/of showrunner. Ze coacht op vlak van partnering en lifttechnieken dansteams over heel Vlaanderen (o.a. J+ dance crew Belgium’s got talent 2018). 

Opgelet: omwille van corona zal je met 1 vaste partner deze sessie volgen. Idealiter schrijf je je in met een eigen partner. Als dit niet lukt, dan voorzien we een partner op de dag zelf.Deelnameprijs voor het Dansposium - INCLUSIEF LUNCH:

- Aangesloten lesgever VTS gediplomeerd* = 20 euro 

- Aangesloten lesgever (niet gediplomeerd) = 50 euro

- Inschrijven voor 1 sessie is ook mogelijk via mail naar laura@danssportvlaanderen.be. U betaalt 15 euro als niet-gediplomeerde per workshop en 5 euro als gediplomeerde per workshop.

* VTS diploma = Bachelor LOLicentiaat LOInitiator Actuele dansInitiator Urban DanceInitiator Jazzdans, Initiator Recreatief Dansen, Initiator Rolstoeldans, Instructeur Jazzdans, Instructeur B Urban Dance,Trainer A Jazzdans of Urban Dance.


Inschrijvingen dienen betaald te worden voor woensdag 3/11 op het rekeningnummer van Danssport Vlaanderen BE43 0682 4067 3801 (BIC: GKCCBEBB) met vermelding: ‘voornaam + naam + inschrijving Dansposium'.

Opgelet: om te kunnen deelnemen aan het Dansposium moet je lid zijn of worden van de federatie. Aansluiten als 'lesgever' bij de federatie bedraagt 25 euro waaruit u diverse voordelen haalt. Meer informatie over aansluiten vind je op deze webpagina. 


Extra info over het Dansposium:
- Voorzie aangepast schoeisel voor de danszaal! Geen zolen die afgeven of hakken.
- Inschrijven voor 1 sessie is ook mogelijk.
- Meer info via laura@danssportvlaanderen.be